EPA
Dmitrij Medvedev

Razgovori o “korejskom scenariju” u Ukrajini znak su da je Kijev na putu da prizna realnost na terenu i prihvati svoje gubitke, rekao je bivši ruski predsednik Dmitrij Medvedev.

O ideji podele Ukrajine u korejskom stilu raspravljali su sadašnji i bivši zvaničnici u Kijevu, koji tvrde da je to ono čemu Rusija teži.

Ideja da bi Ukrajina mogla da bude podeljena na način na koji je Koreja bila posle rata 1950-ih je „za domaću potrošnju“ i predstavlja „puštanje mašti na volju“, dodao je Medvedev, ističući da „propagandisti“ prodaju tu ideju.

On je rekao da su oni „sramežljivo testirali mogućnost da pobede ne može biti“ i da je „podela najbolji scenario“, rekao je bivši predsednik.

Medvedev je dodao da „korejski scenario“ znači da bi se manji deo Ukrajine, koju podržavaju SAD, na kraju mogao razviti do nivoa Južne Koreje, uz zadržavanje svojih pretenzija na izgubljene teritorije.

– Suštinski, to je prvi korak ka priznavanju realnosti na terenu – rekao je Medvedev, zamenik predsednika Saveta za nacionalnu bezbednost Rusije.

Koreja je podeljena na dva dela posle trogodišnjeg građanskog rata u kome su suprotstavljene strane imale podršku SSSR i Kine sa jedne i SAD sa druge. I Pjongjang i Seul tvrde da njima pripada celo Korejsko poluostrvo.

– Za razliku od Južne Koreje, Donbas je glasao na referendumu i postao deo Rusije, a nije formirao suverenu državu – rekao je Medvedev, dodajući da „korejski scenario“ nije održiv za Ukrajinu.

Iz Kijeva je nedavno saopšteno da Rusija lobira države EU da prihvate podelu Ukrajine po „korejskom receptu“. Rusija je to odbacila kao laž.

1 COMMENT

  1. Trebaju rusi da nauće pameti jevreje u americi englenskoj evropi i u izraelu.
    Da vrate granice rusije pre sovjetskog saveza i da stanu n’a put pljaćkaškog duha tih generika

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here