Medvedev krenuo u obračun sa teroristima

0

Napad bombaša-samoubice u Dagestanu

 

Kao odgovorne u spisku naloga, formulisanih posle njegove posete Dagestanu, 1. aprila, dan pošto je u dagestanskom gradu Kizljaru u dva teroristička akta poginulo 12 osoba, Medvedev je naveo ministra unutrašnjih poslova Rašida Nurgalijeva, i čelnike Federalne službe bezbednosti (FSB) i Istražnog komiteta pri Tužilaštvu, Aleksandra Bortnjikova i Aleksandra Bastrikina.

 

Ruski predsednik je, takođe, naložio glavnom tužiocu Juriju Čajki, Bastrikinu i šefu predsedničke administracije Sergeju Nariškinu da do 15. maja predstave predloge za usavršavanje zakonodavstva radi povećavanja krivične odgovornosti za saučesnike terorista, prenele su ruske novinske agencije.

 

Medvedev je naložio i da se do 30. aprila pripreme predlozi za donošenje programa za borbu protiv kriminala i terorističkih pojava na teritoriji Severnokavkaskog Federalnog Okruga, naveo je Itar-Tass.

 

Takođe, ruski predsednik je ministru unutrašnjih poslova naložio da do kraja aprila podnese predloge o davanju stanova članovima porodica pripadnika organa unutrašnjih poslova Rusije, poginulih pri vršenju službene dužnosti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here