Printscreen: Youtube/Australian Open TV
Danil Medvedev

Prvi nosliac Australijan opena, Danil Medvedev sa 3:1 je savladao Maksima Kresija iz Amerike.

Ruski teniser je bio nervozan tokom celog suseta, a na konferenciji posle meča je objasnio i razlog rasprave sa sudijom i supervizorom.

Naime, njemu nije dozvoljeno da ode do toaleta u pauzi između gemova kada je imao fiziološku potrebu, već je morao da traži “toalet brejk”, a ujedno je želeo i da se presvuče kasnije, a ne odmah posle prvog seta. Kako je objasnio, to je i jedan od dodatnih razloga nervoze i prozivke na račun rivala.

– Nisam se osetio najbolje danas iz nekoliko razloga. Znam da na 35 stepeni moram da se presvučem posle drugog seta, jer ću biti mokar, moram da presvučem šorts, majicu, čarape… Ne vidim nikakvu logiku u ovom pravilu, rekao bih da je potpuna glupost. Moje telo je tražilo da uriniram posle prvog seta. Pitao sam organizatore i supervizora da li mogu sada kada je promena, da otrčim do toaleta za minut i po koliko imam i da uriniram. Jer mi je potrebno za kasnije da iskoristim toalet pauzu, i imao bih još jednu ukoliko dođe do petog seta. Rekli su, “ne, to mora da se broji”. To je glupost. A ono što ste videli posle, bila je posledica toga i izvinjavam se Maksimu na tome – rekao je Medvedev.

 

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here