Foto: Tanjug/AP
Danil Medvedev

Ruski teniser Danil Medvedev nije uspeo da odbrani titulu na Završnom mastersu pošto je u finalu Torina poražen od Aleksandera Zvereva sa 2:0 (6:4, 6:4), kojem je to bila šesta titula u sezoni.

Medvedev nije uspevao da pronađe ritam i igru kojom je došao do finala.

– To je nešto interesantno. Uvek pokušavamo da igramo drugačije. Osetio sam da je nešto danas uradio drugačije. Ja sam pokušao da promenim nešto, ali nisam mogao da mu pariram. Ovoga puta je on pobedio mene, sledeći put ću pokušati da budem bolji – rekao je Medvedev.

Mnogi govore da će sa odlaskom velike trojke opasti interesovanje za tenis.

– Teško je kada se priča o sebi. Mogu da kažem da sam najbolji, da ljudi dolaze da me gledaju, ali ne, nisam takav. Kada pričam sa trenerom o tome, kaže mi da su nekada bili Borg i Mekinro. Kada su završili karijere, svi su govorili da je tenis gotov, da nikada nećemo imati takve igrače više. Na kraju smo imali nekoliko: Sampras, Agasi, stigli su do vrha. Sampras se povukao: opet isto, tenis je gotov. Onda su se pojavili Novak, Rodžer i Rafa. Ako pitate ljude, svi bi rekli da tenis više nije zanimljiv – istakao je Rus i dodao:

– Ista stvar se dešava sada. Niko nije osvojio toliko grend slemova kao Novak, Rafa i Rodžer. Onda bismo mogli da kažemo da su svi lošiji od njih. Mogu da govorim samo u svoje ime i znam da ću dati sve od sebe da osvojim još titula, da budem u što više finala.

Medvedev će do kraja sezone igrati još Dejvis kup.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here