EPA
Dmitrij Medvedev

Pad međunarodnog prava započeo je Tribunalom za Jugoslaviju u Hagu, kada je vera u nadnacionalnu pravdu ozbiljno narušena, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

– Upravo od ove epizode ​​ozbiljno je potkopana i počela da bledi vera u nadnacionalnu pravdu – rekao je Medvedev na XI Međunarodnom pravnom forumu u Sankt Peterburgu.

Kako je naveo, međunarodno pravo je u krizi, ali Rusija ne treba da ga napusti i glavno je da deluje u interesu svih zemalja.

– Međunarodno pravo je u izvesnom smislu u opadanju. I sistem međunarodne pravde je degradiran… Ali to ne znači da treba da napustimo međunarodno pravo, jer je to najvažnije sredstvo za komunikaciju između zemalja – poručio je Medvedev, prenosi RIA novosti.

On je dodao da zemlje treba da razviju svoje nacionalne zakone, ali ne bi trebalo da se zatvaraju u “nacionalne okvire”.

– Ali glavno je da to međunarodni zakon bude zasnovan na zajedničkoj volji naroda, da ne deluje selektivno u interesu jedne zemlje, već da deluje u interesu svih, a upravo je to glavna mana sadašnjih sistema međunarodnog prava – selektivnost, diktat pojedinih zemalja ili grupe zemalja – zaključio je Medvedev.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here