EPA-EFE/Alexey Nikolsky
Dmitrij Medvedev

Pregovori sa Ukrajinom nisu mogući dok postoji kijevski režim i Vladimir Zelenski, ali će pre ili kasnije Kijev morati da pregovara, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

– Dokle god je kijevski režim tu i klovn Zelenski pregovori nisu mogući – rekao je on prilikom posete Vijetnamu.
Istakao je da će pre ili kasnije morati da pregovaraju, kao i da se sve uvek završava pregovorima i to je neizbežno, ali dok su ti ljudi na vlasti, situacija se za Rusiju neće promeniti u smislu pregovora.
Komentarišući mirovne planove koji su predloženi za rešavanje situacije u Ukrajini je naveo da ih je potrebno sve izučiti.
Naglasio je da Rusija ima prednost u nekim tipovima naoružanja koje je neophodno za očuvanje teritorije.

– Hipersonična tehnologija koju ima Rusija je, naravno, važna. Međutim, ako govorimo o očuvanju teritorije, hipersonična tehnologija neće pomoći. Potrebni su tenkovi, pešadija, artiljerija i utvrđenja – prva, druga i treća linija. Što se tiče tehnologije mi imamo prednost u nekim oblicima tehnologija – dodao je Medvedev.

1 COMMENT

  1. Opet Medvedev, hahahaha. Ne no ces ti da Ukrajincima biras predsednika,a? Pa nije ti to Rusija da odredjujes ko ce da pregovara. Ti i tvoj sef samo tako mogu da misle. Obadvojica ste senke iz proslosti. Opasno ce biti kad se Ruski narod probudi i provali koju ste im stetu napravili.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here