Rusija se drži svog stava o Kosovu, a sve ideje različitih novih ujedinjenja, država, veoma su opasne, izjavio je danas predsednik vlade Ruske Federacije Dmitrij Medvedev za Novosti.

Ruski premijer kaže da su zvaničnici te zemlje u više navrata, na svim nivoima, govorili o tome da se Rusija drži ranijeg stava i da polazi od neophodnosti poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.

„Polazimo od toga da tokom razmatranja i rešavanja svih pitanja kao osnovu treba uzimati upravo međunarodno pravo, ne jednostrane akte. To je, pre svega, rezolucija Saveta bezbednosti UN 1244”, rekao je Medvedev.

Na pitanje da li to što su mnoge zapadne zemlje, ignorišući međunarodno pravo, priznale secesiju KiM, može da se završi stvaranjem „velike Albanije”, Medvedev kaže da su sve ideje različitih novih ujedinjenja država veoma opasne.

„Na kraju provociraju najagresivnije krugove, koji su u najvećoj meri nacionalistički opredeljeni, da postižu svoje ciljeve pomoću nasilja i oružja, kojeg je, sve u svemu, još dovoljno. Smatram da su to vrlo opasne izjave”, rekao je Medvedev.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime