EPA
Dmitrij Medvedev

Povećanje isporuka naoružanja Oružanim snagama Rusije omogućiće da se nanese smrtni poraz ukrajinskim ekstremistima, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

– Naše oružane snage redovno i u punom obimu dobijaju rakete različitog tipa – napisao je Medvedev na Telegramu nakon posete ruskom projektnom birou „Raduga“ specijalizovanom za razvoj i proizvodnju krstarećih raketa različitih namena.
U projektnom birou su zameniku predsednika Saveta bezbednosti Rusije pokazali protivradarsku raketu H-58UŠKE, raketu H-69, koja je predviđena za gađanje velikog broja kopnenih stacionarnih ciljeva čije su koordinate poznate pre lansiranja.
Pokazana je i raketa visokog dometa klase „vazduh-zemlja“ H-59MK, hipersonična krstareća protivbrodska raketa velikog dometa H-22, kao i krstareća raketa velikog dometa H-101.

– Isporuke svih vidova naoružanja, vojne i specijalne tehnike značajno će se povećati tokom 2023. godine. To će omogućiti da se vlastima ukrajinskih ekstremista, koje je svojim oružjem hranio raznovrsni zapadni ološ, nanese smrtni poraz – podvukao je Medvedev.

5 COMMENTS

  1. Samo se gosppodine Meli nadajte, mislim da ste jos uvek razumni.
    Ako Rusija izgubi – a nece – svet ce se naci u Paklu iz kojeg se svi skupa necemo izvuci.
    Bit cemo ohladjeni za sedecih 2000 godina.
    Dobro razmislite sto pisete.

  2. Ajde, pile od sokola, mali medvede, kazi bre istinu Drazi. Covek se ubi od satrologizma, pardon patriotizma

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here