EPA/Dmitry Astakhov
Predsednik i premijer Rusije Vladimir Putin i Dmitrij Medvedev

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev naložio je Vladi da napravi i podnese mu na uvid recipročne mere na američke sankcije koje se tiču „Severnog toka 2“.

Medvedev je na sastanku sa potpredsednicima Vlade nazvao sankcije Vašingtona metodama nekonkurentske borbe koja je u suprotnosti sa svim međunarodnim sporazumima i principima trgovine.

– Zamolio bih kolege iz Vlade da u okviru ranije donetog ukaza predsednika o recipročnim sankcijama protiv celog niza država, uključujući SAD, vide kakve su mogućnosti za usvajanje drugih ograničavajućih mera protiv SAD i obaveste me o predlozima – rekao je Medvedev.

Ministarstvo finansija SAD saopštilo je 21. decembra da uvodi sankcije protiv gasovoda „Severni tok 2“ i „Turski tok“. SAD su zatražile od kompanija koje grade cevovode da pod hitno prekinu taj posao. Kompanija „Olsiz“, koja se bavi postavljanjem gasovoda, već je obustavila rad.

1 COMMENT

  1. Odgovor mora biti taqkav da im nikad vise ne padne na um takva glupost. Ej, oni brinu o zavisnosti Evrope od ruskog gasa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here