Tanjug/AP
Novak Đoković i Danil Medvedev

Srpska teniska reprezentacija plasirala se posle drame u četvrtfinale Dejvis kupa i već je na putu za Madrid, gde će u sredu igrati protiv Kazahstana od 16 časova, a žreb joj se lepo otvorio do samog finala.

Našem timu je prolaz dalje omogućila Rusija, koja je slavila sa 2:1 protiv Španije i tako poslala Srbiju na mesto među dve najbolje rangirane drugoplasirane reprezentacije iz grupe.

Pošto je Srbija doživela poraz od Nemačke, odgovarala nam je samo pobeda Rusije nad Špancima, koja je došla posle velikog preokreta. Najpre je Rubljov izgubio od Felisijana Lopeza, ali je onda Medvedev pobedio Karenja Bustu, a zatim je ruski dubl Karacev i Rubljov napravio veliki preokret i pobedio favorizovane Granoljersa i Lopeza sa 2:1.

Najdramatičnije je svakako bilo srpkom timu tokom meča dublova, a čak su neki od njih slali i poruke ruskim igračima i bodrili ih da dođu do pobede, što je otkrio i Danil Medvedev u izjavi posle meča.

– Jednog dana Novak će morati da me pozove na večeru zbog onoga što smo uradili. Bilo je smešno jer su nam tokom dubla neki Srbi, neću reći koji, slali poruke na mobilne telefone, hrabrili nas da pobedimo. U svakom slučaju, ovaj format favorizuje ovakve situacijama, mi nismo ni hteli da izbacimo Španiju ili ostavimo Srbiju. Igrali smo za sebe. Na kraju je bio takav rasplet da Srbija ima više razloga za zadovoljstvo –  izjavio je Medvedev.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here