EPA/Ekaterina Shtukina
Dmitrij Medvedev

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev uputio je telegram Zaharu Prilepinu.

Medvedev u Telegramu navodi da je atentat na pisca “podli napad nacističkih ekstremista” koji neće proći nekažnjeno.

“Sa velikom ogorčenošću sam saznao za podli napad na Vas i Vaše bližnje koji su izvršili nacistički ekstremisti. U ime stranke Jedinstvena Rusija i u svoje lično ime želim da Vam izrazim iskrenu podršku u ovom teškom trenutku. Moje najdublje saučešće porodici Vašeg kolege koji je žrtva ovog ciničnog zločina”, napisao je Medvedev u Telegramu, preneo je njegov pomoćnik Oleg Osipov.

On je dodao da napadi na ruske patriote, koji se bore protiv ukrajinskog neonacizma, neće proći nekažnjeno.

“Imamo posla sa kukavičkim neprijateljem koji pokušava da nas zastraši. Za svoje mete bira prave patriote naše zemlje, one koji svu svoju snagu daju služenju otadžbini, koji čine sve da približe pobedu nad ukrajinskim neonacizmom. Ti zločini neće proći nekažnjeno. Oni nemaju rok trajanja. Lica koja su ih počinila, kao i njihovi ideološki sponzori, neće moći da izbegnu kaznu”, poručio je Medvedev.

On je izrazio uverenje da će životna energija i izdržljivost pomoći Prilepinu da prebrodi posledice povreda.

“Želim Vam brz oporavak i dobro zdravlje”, poručio je Medvedev.

Automobil u kom se nalazio ruski pisac Zahar Prilepin dignut je u vazduh u Nižegorodskoj oblasti u Rusiji. Prilepin je hospitalizovan sa prelomima i potresom mozga, dok je njegov vozač poginuo.

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova saopštila je da su za napad direktno odgovorne Amerika i Britanija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here