Mega Soccerbet se sjajno predstavila u prijateljskom meču meču u Pireju gde je imala prednost najveći deo meča, ali je Olimpijakos u poslednjoj četvrtini uspeo da preokrene rezultat i do pobede 78:75 (15:16, 22:29, 21:18, 20:12).

Utakmica humanitarnog karakter protiv grčkog evroligaša je odigrana u dvorani „Mira i prijateljstva“ u okviru događaja „Monday Night Against Covid-19“ koji je organizovala domaća ekipa radi prikupljanja sredstava podrške u borbi protiv Kovid-19 pandemije.

Najbolji u redovima Mege su bili Marko Simonović sa 26 poena i 10 skokova, kao i Filip Petrušev sa 20 poena i 10 skokova, dok je Malkolm Kazalon imao 18 poena. U ekipi Olimpijakosa se istakao Saša Vezenkov sa 20 poena.

Trener Mege Vadimir Jovanović je započeo meč sa petorkom Smit, Kazalon, Momirov, Simonović i Petrušev. Odlično otvaranje utakmice za Megu koja vodi sa 2:11 posle pet minuta igre uz posebno dobru igru u odbrani. Posle slabijeg početka, Olimpijakos uspeva da pronađe ritam u napadu pa je uspeo da se približi na samo poen zaostaka, 11:12. Seriju domaće ekipe prekida Tepić prekida šutem iz ugla gde je zgazio liniju za tri poena da bi Petrušev potom sačuvao prednost Mege posle prve četvrtine, 15:16.

Usledila je simultanka Simonovića u drugoj četvrtini gde je za nešto više od tri minuta vezao 11 poena (dve trojke), da bi Smit potom pogodio ulaz pod faulom za 22:30. Nastavila je Mega sa odličnom odbranom a potom na drugoj strani Kazalon pogađa trojku za prvo dvocifreno vođstvo Mege, 22:33. Olimpijakos uspeva da smanji razliku, ali Mega pre svega raznovrsnom igrom u napadu čuva vođstvo. Tepić odlično pronalazi Petruševa za alejup zakucavanje za 33:42, da bi posle dva koša Olimpijakosa, Jovičić trojkom preko ruke na nekoliko sekundi do kraja postavio rezultat na poluvremenu, 37:45.

Kazalon sa dva koša i Simonović sa novom trojkom čuvaju prednost Mege na početku treće četvrtine, da bi potom Petrušev vratio dvocifreno vođstvo Megi, 45:55. Odlična odbrana Kazalona koji krade drugu loptu u kratkom periodu, ali se čini da Mega propušta priliku da dođe i do ubedljivije prednosti. Uz nekoliko promašenih slobodnih bacanja Mege i propuštenih prilika u napadu, Olimpijakos uspeva pred poslednji minut da priđe na četiri poena zaostatka, a rezultat pred poslednju četvrtinu je 58:63.

Poenima Vezenkova Olimpijakos prvi put početkom poslednje četvrtine stiže do vođstva 65:63, ali seriju domaće ekipe seče Petrušev za dva plus jedan. Mega teško pronalazi put do koša Olimpijakosa, gde je Simonović postigao trojku na isteku napada za 69:69, što je i rezultat sa kojim se ušlo u poslednjih pet minuta igre. Teško je Mega dolazila do koša, pa je njena promašena slobodna bacanja i izgubljenje lopte Olimpijakos materijalizovao u napadu za 75:71 na manje od dva minuta do kraja, da bi posle nove izgubljene lopte Mege Nikolaidis trojkom rešio pitanje pobednika. Mega je do kraja uspela da priđe na tri poena zaostatka za konačnih 78:75 za grčku ekipu.

Olimpijakos: Nikolaidis 6, Herison 11, Haralampopulos 7, Larencakis 4, Koniaris 1, Slukas 6, Martin 4, Vezenkov 20, Printezis 7, Žan-Šarl 7, Dženkins, Elis 5.

Mega Soccerbet: Mišković, Smit 5 (5 asistencija), Petrušev 20 (10 skokova), Tepić 2 (5 asistencija), Kljajević, Momirov, Simonović 26 (5-8 za tri poena, 10 skokova), Jovičić 3, Cerovina, Matković, Kazalon 18, Langović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here