MN Press

Košarkaši Mege na krilima Samsona Ruženceva uspeli su da naprave iznenađenje i da izjednače na 1:1 u polufinalnoj seriji KLS lige protiv šampiona ABA lige Crvene zvezde. Izabranici Vladimira Jovanovića slavili su u neizvesnoj završnici sa 77:70 i tako uneli neizvesnost u borbi za finale.

Sjajni Ružencev je meč završio sa čak 23 data poena i pet skokova!

Crvena zvezda ušla je i u ovaj duel kao izraziti favorit, a to je dokazala prednošću od 10 razlike posle 10 minuta igre koja je dodatno narasla do poluvremena, dok je Mega uspela da pokaže zube u trećoj deonici.

Najzaslužniji za ovakvu partiju Mege bio je Rus Samson Ružencev koji je pokazao da može da igra na najvišem nivou i da namuči odbranu kakvu igra evroligaš Crvena zvezda. Na krilima Ruženceva, Mega je krajem treće deonice uspela da uđe u potpuni egal sa crveno-belima i da pokaže da je spremna za borbu do poslednjeg daha.

Bilo je očigledno da crveno-belima nedostaje kvalitet u vidu Nikole Kalinića, ali i Nejta Voltersa, pa je tim vukao Luka Mitrović korisnom igrom kroz poene, ali i skokove, dok ga je najviše pratio Ostin Holins.

Kako se meč privodio kraju, tako je Ognjen Dobrić igrao sve bolje, a Mega i Zvezda su se smenjivali u vođstvu od jednog poena.

Megu su do pobede, pored Ruženceva, vodili i Matej Rudan a 18, Aleksa Uskoković sa 14 i Luka Cerovina sa 12 poena. Kod Zvezde dvocifreni su bili samo Mitrović sa 16 i Ognjen Dobrić sa 15 poena.

FMP i dalje čeka protivnika u finalu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here