MN Press

Košarkaši Mege, uspeli su u odloženom meču ABA lige da pobede Krku u Novom Mestu sa 79:62, slavili su u duelu koji je nosio prefiks biti ili ne biti, obezbedili su opstanak u ABA ligi, a baraž mečeve protiv Zlatibora, igraće Borac iz Čačka, bez obzira na epilog duela sa Mornarom koji je na programu 23. aprila.

Ljubiteljima košarke i sporta je krajnje nelogično, zašto dve utakmice koje su direktno odlučivale o tome, ko ostaje u elitnom društvu, a ko će igrati protiv Zlatibora u baraž seriji nisu zakazani u isto vreme, ali…

Prevagu na tasu Mege, doneli su Karlo Matković sa 14, odnosno Nikola Jović i Matej Rudan sa po 13 poena. Kod Krke, raspoloženi za igru u napadu, bili su Jurij Macura i Leon Streger sa po 13, odnosno Roko Prkačin sa 11 poena.

Borac koji je praktično već proslavio opstanak u elitnom društvu, ponovo će morati da se bori za mesto u eliti, jer je Zlatibor osvojio ABA 2 ligu, a u skladu sa propozicijama, jedna država iz regiona, može da ima maksimalno pet klubova u ABA ligi.

Samim tim, za preostalo mesto u eliti, boriće se Borac i Zlatibor. Na putu ka cilju su potrebne dve pobede, a iz komlikovane situacije, profitirala je ekipa Splita, koja je iako pretposlednja u ABA ligi, ostala u elitnom društvu, bez baraž mečeva.

Da li će se propozicije menjati u periodu koji sledi, ili ćemo biti svedoci nelogičnosti poput ove o kojoj pišemo, ostaje da se vidi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here