Košarkaši Mege pobedili su Crvenu zvezdu 86:79 i izjednačili na 1-1 u finalnoj seriji plej-ofa Superlige Srbije.

Mega je odlično počela meč i zahvaljujući veoma raspoloženom Malkolmu Kazalonu na kraju prve četvrtine imala čak 18 poena prednosti (35:18). Zvezda je imala spreman odgovor, zaigrala je agresivnije u odbrani, raspucali su se Ognjen Dobrić i Lengston Hol, pa je već do kraja prvog poluvremena napravila prekoret i došla do vođstva (45:46).

Sve to nije poremetilo domaće koji su dodatnu snagu dobili povratkom Filipa Petruševa na parket polovinom treće deonice, koji je veći deo meča presedeo na klupi zbog problema sa ličnim greškama.

Upravo trojkama Petruševa Mega je vratila vođstvo, a kada se razigrao i Marko Simonović stekla je dodatnu sigurnost i vođstvo od sedam poena pred poslednju četvrtinu.

Velika borba viđena je u poslednjih 10 minuta. Mega je uspela da odgovori na Zvezdinu čvrstinu,sačuva vođstvo i zasluženo dođe do trijumfa.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bili su Simonović sa 19 i Petrušev sa 16 poena, dok su se kod Crvene zvezde istakli Dobrić sa 31 poenom i Hol sa 19.

Finalna serija igra se na dve dobijene utakmice, a odlučujući treći meč na programu je u nedelju u 20.30 u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here