commons.wikimedia/SUHEJLO
Kosovske bezbednosne snage

Skupština Kosova je sa 61 glasom za usvojila u načelu Predlog zakona o vojnoj policiji u Kosovskim bezbednosnim snagama, a ministar odbrane Armend Mehaj kaže da je zakonsko regulisanje misije i statusa vojne policije korak ka članstvu u NATO.

Obrazlažući nacrt tog zakona u kosovskoj skupštini, Mehaj je rekao da je prvi put da se status i misija vojne policije regulišu posebnim zakonom.

– S obzirom na to da je cilj Kosova članstvo u NATO, zakonsko regulisanje misije i statusa vojne policije je korak ka realizaciji ovog strateškog cilja Republike Kosovo. Stoga tražim da vojna policija ima posebna zakonska ovlašćenja za podršku misiji. Zbog toga Ministarstvo odbrane traži razmatranje i usvajanje ovog nacrta zakona -rekao je Mehaj.

Predsednik kosovske skupštine Gljauk Konjufca prokomentarisao je tesnu većinu za izglasavanje tog predloga zakona navodeći da je “jedva” 61 poslanik glasao.

– Čini mi se da ova Skupština ne funkcioniše – rekao je Konjufca i naglasio da parlament ne treba da radi kao u osnovnoj školi sa tri izostanka sa nastave, aludirajući na prisustvo poslanika u sali.

Za izglasavanje tog predloga zakona očekavalo se da postoji kvorum, ali je Konjufca naveo i mere koje bi trebalo preduzeti prema poslanicima kako bi Skupština Kosova “pravilno funkcionisala”.

4 COMMENTS

  1. Nece tu nista funkcionisati ni sa NATO ni sa vojskom. Mozda prebacivanje droge u EU kao glavna ekonomijska grana…

  2. Mislim da mi ne želimo videti neke stvari il pa najlakše nam pada zažmuriti i lupetati gluposti ko uvek pričati nebuloze tako tešimo sebe u nemoči reklismo nema vojske polako izglasali vojsku u parlamentu pa reklismo nema od toga ništa izglasali vojnu policiju neznam dal to nekome ipak nešto znači to znači vojska u kompletu reklismo nema ništa to nije država ima granicu policiju carinike nesmemo bez pasoša tamo sad oni kažu idemo u NATO jedan korak bliže mi idalje žmurimo u svemu ovome ako odu u NATO završava se sve u tome možemo mi njih nikada da ne priznamo ko državu to njima više nesmeta neče imati oni nikakve poteškoče od toga jer imaju podršku clanice alianse ne znam dali smo svesni da Crna gora je manje priznata i od kosova i ta država u NATO ima posebnu moč posle toga mi se suprostaviti više nemožemo i snage nemamo jer ovo nekome jasno il nije odoše na mala vrata u vojnu aliansu života mi nismo normalan narod.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here