Uprkos tome što je mesto u drugostepenom takmičenju UEFA stekao kao pobednik belgijskog kupa, Kraljevski klub odstranjen zbog grehova s nameštanjem.

Mehelenu je prošla sezona bila kao iz snova. Kao najbolji u drugoj ligi izborio se za povratak u najbolje društvo belgijskog fudbala, a pobedom u finalu nacionalnog kupa protiv Genta na stadionu “Kralj Boduen” u Briselu (2:1) uzeo je taj trofej prvi put posle 32 godine. I onda je baš kao osvajač kupa izašao u Evropu, igrajući sve do trijumfa u tadašnjem Kupu pobednika kupova, kasnije i u Superkupu UEFA u dva meča s evropskim prvakom PSV.

U evrokupovima nije bio od sezone 1993/94 (Kup UEFA). Na pragu novih iskušenja glave mu je došao Belgijski sud za arbitražu u sportu. Iako je Evropska fudbalska unija rešila da mu dozvoli učešće, preinačila je sopstvenu odluku rukovodeći se nacionalnom sudskom.

Mehelen se ipak provukao za domaće prvenstvo. Kraljevska fudbalska belgijska asocijacija prvo ga je diskvalifikovala iz prve lige za njegovu povratničku sezonu, ali je onda uvažena žalba kluba kojem je adut bio da se u nameštanju učestvovalo ranijih godina, a ne u prošloj, trijumfalnoj u drugoligaškom karavanu.

Zbog grehova Mehelena ućarili su ostali belgijski klubovi. Tako će Standard, trećeplasirani u minuloj sezoni, direktno u Ligu Evrope, četvrtoplasirani Antverpen će krenuti od trećeg kola kvalifikacija umesto od drugog, a od drugog počinje petoplasirani Gent, koji nije ni trebalo da igra.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here