Mehta ponovo diriguje Beogradskom filharmonijom

0

Sa našim orkestrom Mehta će izvesti Prvu i Četvrtu simfoniju Johanesa Bramsa.
Slavni dirigent gotovo deset godina održava posebne veze sa Beogradskom filharminijom.

 

Prilikom poslednjeg boravka u Beogradu 2005. godine, u okviru Fondacije Filharmonije osnovao je fond za nabavku instrumenata koji nosi njegovo ime.

Kako je saopštila BF, slavni dirigent odrekao se honorara za koncerte 21. februara u korist Fondacije Beogradske filharmonije, čiji je počasni predsednik već pet godina.

Jedan od najvećih dirigenata: Zubin Mehta

 

Svoju privrženost Filharmoniji Mehta je ponovo pokazao prošle godine, kada je na međunarodnom planu bio jedan od prvih koji je podržao tu kulturnu ustanovu i njenu borbu da odbrani svoje visoke profesinalne standarde u vremenu ekonomske krize.

 

Boravak u Beogradu Mehta će iskoristiti i za promociju svoje autobiografije pod naslovom "Partitura mog života", čiji srpski prevod objavljen u izdanju Beogradske filharmonije.

 

Prvi put Mehta je u Beogradu bio pre tačno pedeset godina, na samom početku jedne od najblistavijih umetničkih karijera.

 

Pogledajte nastup Pavarotija, Karerasa i Dominga i poslušajte kako ova tri sjajna tenora pevaju rusku tradicionalnu pesmu "To su bili dani" i čuveni evergrin "Moj put" Frenka Sinatre (koji je i sedeo u publici) a sve to pod dirigentskom palicom Zubina Mehte.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here