AP Photo/John Locher

U Las Vegasu je rano ujutru po srednjoevropskom vremenu održana priredba UFC 264, a u glavnoj borbi večeri Amerikanac Dastin Poarije slavio je tehničkim nokautom po završetku prve runde jer je meč zbog povrede levog članka morao da preda Irac Konor Mekgregor.

U ovom meču lake kategorije (do 70 kg) dominirao je “Dijamant” Poarije u uvodnih pet minuta. Posle intenzivnih razmena u visokom tempu na nogama, Mekgregor je pokušao “giljotinu” i borba se preselila u parter.

Irac ipak nije uspeo da dođe do “sabmišna”, pa se Poarije oslobodio i imao dominantnu poziciju. Odatle je zadavao žestok “ground and pound” i laktovima naneo veliku štetu Mekgregoru, koji nije uspevao da se oslobodi pritiska.

U samoj završnici runde borba se vratila u “stojku” i posle jedne kombinacije Poarijea Mekgregorova leva noga je izgubila oslonac, a on je pao na pod vidno povređen. U tim trenucima okončala se prva runda, ali je bilo jasno da borac iz Dablina neće moći da nastavi, pa je sudija Herb Din morao da prekine duel.

Bila je to druga pobeda za borca iz Luizijane u trećem okršaju sa Mekgregorom, druga u ovoj godini jer je tehničkim nokautom slavio i u januaru u Abu-Dabiju.

Poarije sada ima skor od 28 pobeda (14 KO, 7 sabmišna), 6 poraza i jednog poništenog meča u profesoinalnim borbama, dok je Mekgregor na skoru 22 pobede (19 KO, 1 sabmišn) i 6 poraza. Bio je ovo treći poraz u prethodna četiri duela za Irca.

Očekuje se da će Poarije biti prvi izazivač Brazilcu Čarlsu Oliveri, koji je ranije ove godine došao do pojasa pobedom nad Amerikancem Majklom Čendlerom. Mesto šampiona u ovoj diviziji prethodno je bilo upražnjeno posle povlačenja Habiba Nurmagomedova.

Poarije je već jednom bio izazivač za pojas jer je prethodno držao titulu privremenog prvaka, ali ga je u septembru 2019. godine dominantno pobedio tadašnji prvak Habib Nurmagomedov.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here