Meksiko: Trampu je trgovina omiljena “pinjata”

0
Donald Tramp

Zamenica ministra ekonomije Meksika Lus Maria de la Mora izjavila je danas da će njena zemlja braniti svoje interese od preteranih taksi kojima preti američki predsednik Donald Tramp.

Ona je rekla da “Tramp vidi trgovinu kao omiljenu “pinjatu” koju treba da “razbije” kako bi rešio bilo koji problem”, prenosi Rojters.

De la Mora je dodala i da multilateralni trgovinski sistem i postojeći NAFTA trgovinski sporazum daju Meksiku mogućnosti da odgovori na dodatne carine SAD, dodajući da to nije nešto što njena vlada želi da uradi.

Meksički predsednik Andres Manuel Lopes Obrador izjavio je ranije danas da će mudro odgovoriti na pretnje predsednika SAD Donalda Trampa novim carinama na meksičku robu.

Američki predsednik je saopštio da SAD od 10. juna uvode tarifu od pet odsto na svu meksičku robu, kako bi izvršili pritisak na tu zemlju da učini više na suzbijanju talasa migranata iz Centralne Amerike koji pokušavaju da pređu granicu sa SAD, Tramp je objasnio da će se taksa postepeno povećavati sve dok se ne reši problem ilegalnih migracija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here