EPA-EFE/KEVIN DIETSCH
Melanija i Donald Tramp

Aktuelni predsednik SAD Donald Tramp odbija da prihvati rezultate izbora, a izvor upoznat sa situacijom tvrdi da njegova supruga Melanija pokušava da ga ubedi da prihvati rezultate i prizna poraz.

Dodaje se da je na to pokušao da ga nagovori i njegov savetnik i zet Džared Kušner koji je nadzirao njegovu kampanju iz Bele kuće.

Uprkos tome, Tramp je nastavio da pravi pravnu strategiju za osporavanje izbornih rezultata na sudovima.

Kako se navodi, on trenutno ne planira da pozove Džoa Bajdena izabranog predsednika u Ovalni kabinet na tradicionalni sastanak aktuelnog i dolazećeg predsednika, što je uobičajeni postupak koji se smatra mirnim prenosom vlasti.

Dodaje se da je Tramp danas ponovo došao u svoj golf klub u Sterlingu u Virdžiniji, gde su ga dočekali demonstranti koji su uzvikivali da je gubitnik.

Melanija tvrdi: Amerikanci zaslužuju fer izbore

Prva dama SAD Melanija Tramp oglasila se prvi put pošto je juče objavljeno da je njen suprug Donald Tramp izgubio izbore i ponovila njegov stav da treba prebrojati svaki zakonito dat glas.

– Američki narod zaslužuje fer izbore. Treba prebrojati svaki zakonit, a ne nezakonit glas. Moramo da zaštitimo našu demokratiju potpunom transparentnošću  -napisala je ona na Tviteru.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here