EPA
Melburn

Vlada Viktorije je objavila da će od petka, 29. oktobra, biti dozvoljen o nesmetano kretanje na teritoriji cele države. Stanovnici Melburna će konačno moći da izađu iz svog grada i da putuju u regionalne delove države bez specijalnih dozvola i odobrenja.

Odluka je doneta nakon što je procenjeno da će Viktorija do petka dostići stopu od 80 odsto potpuno vakcinisane populacije starije od 16 godina. Potpuno ukidanje ograničenja očekuje se kada bude dostignuto 90 procenata imunizovanih građana starijih od 12 godina, što bi trebalo da se desi krajem novembra.

Do tada, ljudi u Viktoriji će imati dodatne olakšice, koje će stupiti na snagu 29. oktobra u 18.00 časova. Maske više neće biti obavezne na otvorenom, uključujući i bašte ugostiteljskih objekata, pod uslovom da je moguća socijalna distanca.

Takođe, biće otvorene sve maloprodajne radnje i prostori za zabavne i kulturne aktivnosti, kao što su tematski parkovi, pozorišta, bioskopi…

Najavljeno je i da će na koncertima i sportskim događajima moći da prisustvuje do 5.000 vakcinisanih, dok se još čeka odobrenje zdrfavstvenih zvaničnika za planiranih 10.000 gledalaca na konjičkom Melburn kupu, koji se održava u utorak, 2. novembra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here