Lična arhiva
Dirnula ga plemenitost: Milan Kojičić

Dugogodišnja dobrotvorka iz Sidneja Rajka Tarlać ne posustaje u dobročinstvu, a ovog puta naša verna čitateljka je obradovala invalida Milana Kojičića (40) iz Beograda sa 400 australijskih dolara.

On kaže da je dirnut njenom plemenitošću i što iako je mnogo daleko ne zaboravlja domovinu i pomaže siromašne i bolesne zemljake.

– Puno hvala ženi velikog srca što mi olakšava težak život. Imam porodičnu penziju i socijalnu pomoć kao osoba sa invaliditetom, ali je to malo i kad platim račune za komunalije i struju, skoro ništa ne ostane – priča Kojičić, koji je posle majčine smrti novembra 2021. ostao sam i prvih meseci preživljavao zahvaljujući plemenitosti komšija.

Od komšija zabrinutih za Milanovu budućnost “Vesti” su i saznale za muke i patnje koje traju od njegovog rođenja, kada je ustanovljeno da na jedno oko uopšte ne vidi. Na drugom mu je vid značajno oslabljen, pa se sa njim, kako kaže, nekako snalazi u životu. Zbog tih problema bio je vezan za majku, a njena smrt bila je veliki udarac, jer je nezaposlen. Morao je da krene dalje i da se sam bori s teškom svakodnevicom.

Milan ima i “vodene kilograme” zbog kojih su mu oticale vratne žile i noge do kolena. Kaže da su njegove zdravstvene tegobe bile velike. Sada je bolje, jer terapija deluje, a kako će biti kad je završi, ne zna.

Stan u kome živi je skoro uništen u poplavi prošle godine, a tada je i trajno oštećena i sva bela tehnika.

– Komšije su mi kupile frižider i iznele šporet na terasu, a veš-mašina je pokvarena, pa sve perem “na ruke”. Majka me je osamostaljivala za vreme kada je ne bude, pa znam i da skuvam – priča nam i dodaje da živi od malo novca, pa sprema bez mesa, “klot” pasulj ili “bećarac”.

Donaciju humane donatorke potrošiće, kaže, na hranu, ali nešto i sačuvati da osposobi ruinirani stan koji je u većem delu bez laminata

Kako pomoći

Plemeniti čitaoci “Vesti” koji mogu i žele da pomognu Milanu Kojičiću da reši bar neki od problema, mogu stupiti sa njim u kontakt telefonom na broj +381 64 485 00 31 i u dogovoru sa njim uputiti pomoć. Na usluzi je, kao i uvek, Redakcija “Vesti”.