EPA-EFE/Steve Dipaola

Denver Nagetsi su upisali i treći poraz ove sezone, drugi od Sakramenta, a trener Majkl Meloun ima sve više razloga za zabrinutost.

Samo dan posle pobede nad Hjustonom, košarkaše Denvera je čekalo teško gostovanje Kingsima i očigledno je bilo da su posustali u samom finišu.

Nisu imali dovoljno energije, a posao im je ionako bio otežan neigranjem jedne od prvih violina, Džamala Mareja, zbog kontuzije lakta.

I da ne bude sve to razlog poraza, kao po običaju su uradili dosta toga negativnog na terenu, pa su tako olakšali posao ekipi Sakramenta.

Radi se pre svega o podatku da su u ovom meču imali ukupno 20 izgubljenih lopti što je dovelo do neverovatnih 37 poena Kingsa.

Polovinu izgubljenih lopti imao je centar Nikola Jokić.

– Te izgubljene lopte su definitivno mnogo uticale na to da izgubimo. Ukupno 20 izgubljenih lopti je dovelo do 37 poena protivnika. Nikola je imao deset, što je neprihvatljivo. Ne sme da ih ima toliko u jednom meču. Veliki je igrač, imao je još jedan tripl-dabl, ali deset izgubljenih, za njega…U poslednjoj četvrtini imali smo sedam izgubljenih lopti što je dovelo do 14 poena. Dobar tim ne pobeđuje sebe, ali kada bih to rekao dao bih nam kompliment, a mislim da ga sad ne zaslužujemo, jer trenutno nismo dobar tim – izjavio je Meloun.

On je posebno apostrofirao loše prvo poluvreme.

– Druga četvrtina je bila sramna. Nedostajalo je truda, dobre odbrane, primili smo 42 poena, ukupno 74 u prvom poluvremenu. Kada bih rekao da su nas samo izgubljene lopte prodale, tako bih skrenuo pažnju sa naše odbrane. Da, igrali smo dobro treću četvrtinu, dali sebi šansu, poveli, ali nismo imali snage da to prenesemo i u četvrtu četvrtinu.

Zakazala je i klupa Nagetsa, Sakramento je i u tom segmentu po poenima igrača koji su ulazili u igru, bio bolji (38:19).

– I to bi bilo opravdanje za jadnu igru. Svi igrači sa klupe su imali negativnu plus-minus kolonu. Dakle nije samo postizanje poena, već učinak u celini, odbrana, uhvaćene lopte, igra, moramo da nađemo način da naši igrači sa klupe igraju bolje. Imam igrače koji su igrali mnogo minuta rano u sezoni i moraćemo da imamo nekog sa klupe ko će das napravi iskorak i ima neke dobre minute u kontinuitetu – dodao je strateg Nagetsa.

Ocenio je i igru Fakunda Kampaca.

– On se trudi, veliki je takmičar, ima veliko srce. Imao je pet asistencija, učinio da kolege iz tima igraju bolje, imao je nekoliko dobrih šuteva i pokušaja, ali kao plej mora da i on pazi na te izgubljene lopte. Dobra igra na mečevima koji idu jedan za drugim na strani je jako važna, ovo nam je bio drugi dupli program zaredom, protiv dobrog tima. Sve u svemu, Fakundo je imao dobro veče.

Na kraju, na pitanje gde je najviše škripalo u odbrani, imao je sledeći odgovor: – Povređivali su nas kad god su imali loptu! Primili smo 125 poena, 50 iz polja, 48 za tri poena, još 15 iz bacanja…Odbrana nam je trenutno jedna od najgorih. Tako da su nam naudili kad god su imali loptu u rukama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here