Foto: Tanjug/AP
Takuma Asano

U nedelju je centralna vest u srpskom fudbalu odluka japanskog fudbalera Takume Asana da napusti Partizan i reakcija crno-belih da će tužiti fudbalera zbog nezakonitog raskida saradnje. Svoje mišljenje o ovom razlazu dao je i Kevin Fioraneli, zastupnik agencije koja je bila zaslužna za dolazak japanskog ofanzivca u redove ekipe iz Humske.

– Kako sam učestvovao u transferu igrača Takume Asana iz Arsenala u Partizan, duboko žalim zbog trenutne situacije izazvane iznenadnim odlaskom Asana. Jednostrani raskid ugovora o radu bez opravdanog razloga najstrože je zabranjen prema propisima FIFA. Solidarnost treba da vodi naše akcije, a ne egoizam. Partizan je u više navrata pokušao da reši sve razlike – izjavio je Kevin Fioraneli.

– Mi više ne predstavljamo igrača i ne možemo da preuzmemo odgovornost za njegove postupke. Partizan je učinio sve moguće da pronađe rešenje i pomogne igraču. Svi mi u Sportfrontu podržavamo Partizan u ovoj situaciji – rekao je radnik agencije „Sportfront International GmbH“.

Asano je član Partizana bio od 2019. godine, a prethodno je nastupao sa Hirošimu, Arsenal, Štutgart i Hanover. Za reprezentaciju Japana odigrao je 24 utakmice i postigao pet golova.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime