Youtube/AgroTV Srbija
Foto: Ilustracija

Dežurne apoteke i pošte, kao i benzinske pumpe na glavnim putevima jedino će raditi bez prestanka tokom predstojećih praznika.

U subotu za Prvi maj i ponedeljak, prodavnice, supermarketi i pijace radiće uglavnom po uobičajenom radnom vremenu, dok će u nedelju, na Uskrs, biće neradno za gotovo sve objekte u zemlji.

Većina prodavnica u Srbiji radiće danas, 1. maja, dok će sutra, na Vaskrs, biti zatvorene. Neke prodavnice će i danas raditi skraćeno, do 18 časova.

Šoping centri

Šoping centri danas će raditi uglavnom skraćeno (do 18 ili 20 časova, osim bioskopa koji će raditi do 22 sata), dok će sutra biti neradan dan.

Pijace

One koje rade u sastavu JKP “Gradske pijace” 1, 3. i 4. maja 2021. godine radiće po uobičajenom radnom vremenu, od 06 do 19 sati. Zelene pijace neće raditi na Uskrs, izuzev pijaca “Zemun”, “Banovo brdo”, “Bele vode” i “Dušanovac”, koje će raditi od 06 do 13 časova.

Pijaca “OTC” na Novom Beogradu 1. i 4. maja radi po uobičajenom radnom režimu, odnosno od 08 do 16h, dok će 2. i 3. maja – pijaca biti zatvorena. Parking na pijaci “Zemun”, na Uskrs, radiće od 00 do 24 časa, a parking na pijaci “Dušanovac” radiće od 07 do 19 sati.

Pošta

Povodom nastupajućih praznika, neradni dani biće od 30. aprila do 4. maja. Tokom praznika radiće samo dežurne pošte.

Dežurne apoteke

Ukupno pet apoteka “Beograd” će, od petka do utorka, primati kupce 24 sata. One u centru Beograda, u Nemanjinoj 2 i Kralja Milana 9, u Zemunu u Glavnoj ulici 34, u Bulevaru Maršala Tolbuhina broj 30 u Novom Beogradu i Lazarevačka u Dr Đorđa Kovačevića 27. Skraćeno radno vreme od 8 do 18 časova imaće apoteke “Palilula” u Knez Danilovoj, “Braće Kovač” u Krivolačkoj, “Miroslava Trajkovića” u Požeškoj i “Đuro Đaković” u Majke Kujundžića na Zvezdari.

Parking

Pored izmena u radnom vremenu prodavnica, pijaca, tržnih centara i poštama, lepa vest je da će parking tokom celih praznika biti besplatan! Tokom uskršnjih i prvomajskih praznika, od petka, 30. aprila, do utorka, 04. maja 2021. godine, preduzeće JKP “Parking servis” neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada. U istom periodu biće zatvorene i poslovnice Korisničkog servisa u ulicama Takovska br. 31 i Mileševska br. 51.

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće neprekidno otvorena za vreme praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za eksploataciju vozila. Od srede, 05. maja 2021. godine, Služba parking kontrole i poslovnice Korisničkog servisa radiće po ustaljenom radnom vremenu.

Banke

Tokom predstojećih praznika najviše će odmarati radnici banaka, pa će sve ekspoziture biti zatvorene od 30. aprila do 5. maja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here