EPA-EFE
Angela Merkel

Nemačka kancelarka Angela Merkel istakla je danas u Minhenu da je neophodno jedinstvo Evrope sada kada se svet potpuno iznova organizuje.

Merkelova, koja je kao prva nemačka kancelarka prisustvovala sednici vlade pokrajine Bavarske, na konferenciji za štampu, istakla je da Evropa znači „bezbednost“ za Nemačku.

Naglasila je da je veoma bitno sve što se trenutno, tokom predsedavanja Nemačke EU, dešava u Briselu.

– Svet se trenutno iznova organizuje. To da SAD štite EU nije više nešto što se podrazumeva. Zbog toga je jedinstvo u Evropi bitnije nego ikada – poručila je Merkelova.

Inače, uoči današnjeg boravka Merkelove u Bavarskoj mediji su spekulisali da bi to mogao biti znak da podržava moguću kandidaturu premijera Bavarske Markusa Sedera za budućeg nemačkog kancelara.

Seder je šef bavarske Hrišćansko-socijalne unije (CSU), sestrinske konzervativne Hrišćansko-domokratske unije (CDU) Angele Merkel.

Merkelova je, upitana da li podržava Sedera za budućeg kancelara, podsetila je da je ranije najavila da se neće kandidovati za šefa vlade na idućim izborima i da želi da se drži po strani po pitanju ko će biti njen naslednik.

– Zbog toga ne želim da komentarišem to pitanje – rekla je ona.

1 KOMENTAR

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime