EPA/Filip Singer
Angela Merkel

Bivša kancelarka Nemačke Angela Merkel smatra da je u budućnosti neophodno nastaviti rad na evropskoj arhitekturi bezbednosti, ali da se to mora učiniti uz učešće Rusije.

Neophodno je nastaviti rad na zajedničkoj evropskoj arhitekturi bezbednosti uz učešće Rusije, rekla je Merkelova tokom nastupa na obeležavanju jubilej grada Goslar.

Bivša kancelarka je, međutim, ponovo osudila specijalnu vojnu operaciju Rusije u Ukrajini, ocenivši je kao narušavanje međunarodnog prava.

Merkelova je dodala da u ovom trenutku Nemačka nema razloge da bude zadovoljna sobom, ali da je uz snagu i samopouzdanje sposobna da prevlada aktuelnu krizu. Njen govor je bio propraćen burnim aplauzom, navodi informativni portal “N-TV”.

Angela Merkel je napustila dužnost kancelara Nemačke 2021. godine, koju je obavljala 16 godina, počev od 2005.

4 COMMENTS

  1. SAD sigurno uništava ekonomiju Nemačke i zemalja EU, i preuzima celo Evropko tržište. Posledice ćemo osetiti za 5 godina, ako se narod Evrope ne dozove pameti. Zlakusa kuca na vrata Evrope. Britanci i Ameri su minirali gasni tok, 1 i 2 a pomoć su dobili od Danaca i Norvežana.

  2. Evropu i Nemačku može spasiti jedino Merkelova, ako preuzme vlast u Nemačkoj, i ako sklopi čvrst ekonomski savez sa Rusijom, zaustaviće rat u Ukrajini, povući će ostale zemlje Evrope sa sobom u jaku ekonomsku asocijaciji, ekonomski ugovor sa Turskom i Kinom.

  3. A vojna intervencija na Kosovu i Metohiji nije bilo narušavanje međunarodnog prava, jel ??? Sve licemer do licemera !

  4. Mudra Angela Merkel… Nemačka nema razloga da bude zadovoljna sobom…
    Smatram da je u budućnosti neophodno nastaviti rad na evropskoj arhitekturi bezbednosti, ali da se to mora učiniti uz učešće Rusije… MORAMO GRADITI NOVI SVETSKI POREDAK NA PRINCIPU “AKUMULATORA”…!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here