EPA/Armando Babani

Nemačka kancelarka Angela Merkel izrazila je danas nadu da će Severna Makedonija i Albanija dobiti datum za pristupne pregovore sa EU na samitu u Zagrebu u maju.

Skopski portal Plusinfo, Merkel je to rekla tokom bilateralnog susereta sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem, ciija zemlja u prvom polugodištu predsedava Savetom EU.

– Samit o Zapadnom Balkanu koji će se u maju ove godine održati u glavnom gradu Hrvatske je veoma važna stvar za Severnu Makedoniju. Nadam se da će tamo biti postignut napredak – istakla je Merkel.

Samit Evropske unije o Zapadnom Balkanu planirano je da bude održan 5. i 6. maja ove godine u Zagrebu.

Evropski lideri su krajem oktobra prošle godine odložili odluku o dodeljivanju datuma za pristupne pregovore sa Severnom Makedonijom i Albanijom.

Takva odluka EU dovela je do raspisivanja prevremenih parlamentarnih izbora u Severnoj Makedoniji koji će biti održani 12. aprila.

2 COMMENTS

  1. Па наравно кад индустријске, развијене, земље као Енглеска беже од ЕУ и Немачке, једина нада Швабама је Балкан који су они, вековима уз помоћ Турака, гурали у камено доба.

  2. Nicemu se Merkelova ne nada, niko ne primeti da je to veoma diplomatska izjava. Ona ne radi protiv svog naroda. Ili vidi da je kraj robovanja blizu i da ce se klub raspasti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here