Merkelova nije prisluškivana!

0

Berlin više ne istražuje špijunažu protiv kancelarke: Angela Merkel
 

Tužilac Harald Range se žalio da nema dokaza, da nema pristupa svedocima i dokumentaciji, te da stoga mora da obustavi postupak. Privatno se, prema navodima nemačkih medija, požalio i da bi takav proces u suštini bio samo simboličan, te da ga stoga ne treba ni pokretati.

Konačno, koga bi tu Nemačka stavila na optuženičku klupu? Generala Kita Aleksandera, čelnika NSA u vreme izbijanja afere, ili možda Baraka Obamu koji je naređenje o prisluškivanju navodno potpisao. Ma koliko bi takva predstava bila interesantna, nemački tužilac je sasvim svestan da je to nemoguća misija koja bi se pretvorila u šaradu.

 

Konačno, čak i da se proces kako tako izveo do kraja, otvorilo bi se pitanje šta je sa ostalih 121 šefova država i vlada koji su prisluškivani, ali i da li možda i Nemačka ima nekog putera na glavi koji bi mogao da se rastopi vrelinom iz Vašingtona.

– Rezultat je jednak nuli, samo nagađanja i nijedna činjenica – citiraju mediji insajdera iz Ministarstva pravde.

Istražni organi iz Karlsruea nameravaju da zbog toga obustave proces jer "nije moguće dokazati krivično delo, te istraga može da bude prekinuta". U pravnim krugovima u Berlinu su zbog toga čvrsto ubeđeni da će vrhovni savezni tužilac Harald Range podržati preporuku svojih potčinjenih i obustaviti istragu koju je on lično i naredio.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here