Merkelova potvrdila da odlazi iz politike

sputniknews.com, Vestionline
2
Tanjug/AP
Bivša nemačka kancelarka Angela Merkel

Kancelarka Nemačke Angela Merkel potvrdila je svoju nameru da će se povući iz politike 2021. godine. Prema njenim rečima, nakon predstojećih izbora za Bundestag, ona se neće više aktivno baviti politikom.

Merkelova se sastala sa čitaocima nemačkog lista „Ostse cajtung“ i odgovarala na njihova pitanja. Kancelarka je naglasila da nakon završetka mandata ne planira da nastavi aktivni politički život ni u Nemačkoj niti u EU, gde su „sve funkcije upravo podeljene“.

Na pitanje o planovima nakon povlačenja sa funkcije, Merkelova je priznala da bi želela da se odmori.

– Potrudila bih se da se odmorim. Ako se to desi, onda ću otići na koncert ili operu sa mužem ili prijateljima – rekla je ona.

Kada su kancelarku pitali šta deca treba da pročitaju o njoj u udžbenicima istorije kroz 50 godina, Merkelova je odgovorila: „Trudila se“.

Ovlašćenja Merkelove na funkciji kancelarke Nemačke ističu 2021. godine. Ranije je političarka već govorila da će joj ovaj mandat biti poslednji.

U Nemačkoj je bilo reči i da bi Merkelova ranije mogla da se povuče sa funkcije iz zdravstvenih razloga – zbog napada drhtavice. Međutim, ona je uverila javnost da nema mesta za brigu, posebno što je tema zdravlja za nju vrlo lična, kao i da će ispunjavati svoje obaveze.

2 COMMENTS

  1. Odobravala ili ne njenu politiku mora se priznati ovoj ženi da je bila i ličnost i političar.Malo je danas takvih,izuzimajući Putina koji je ipak nedostižan u sadašnjici.

  2. Све има крај па и политичка каријера кснцеларке се промиче крају. Године борбе за бољи живот Немаца руинирале су здравље канцеларке Меркел.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here