EPA-EFE/ANTONIO LACERDA

Trebalo je da bude derbi na papiru, s obzirom na to da su odigrali čak 196 mređusobnih mečeva, ali duel Argentine i Urugvaja ličio je na igru mačke i miša posle koje je domaći tim ubedljivo slavio u kvalifikacijama za odlazak na Svetsko prvenstvo – 3:0 (2:0)!

Ovaj susret će definitivno ostati upamćen po jednom od najčudnijih golova koje je Lionel Mesi postigao u karijeri, kada je u 38. minutu pokušao da uposli saigrača sa nekih 30-ak metara, ali je lopta odskakutala u gol Urugvajaca.

Samo šest minuta kasnije, dakle u 44. minutu, Rodrigo De Pol je iskoristio asistenciju Lautara Martineza i tako praktično rešio pitanje pobednika. Zatim je napadač Intera i sam bio strelac na isteku sat vremena igre za konačnih 3:0.

Urugvaj je svoje dve najbolje šanse imao u prvih pola sata igre, i to preko Luisa Suareza koji je u 29. minutu pogodio stativu. Zatim je i Đovani Lo Selso pogodio prečku kod Argentinaca koji su mogli da napune do vrha Urugvaj da je Anhel Di Marija bio precizan u 74. i 90. minutu, ali je Muslera bio na visini zadatka.

Argentinci sada imaju 22 boda i smanjili su zaostatak za Brazilom koji je odigrao 0:0 protiv Kolumbije, dok je Urugvaj na deobi trećeg mesta sa Ekvadorom. Oba tima imaju po 16 bodova, s tim što su Ekvadorci poraženi od fenjeraša Venecuele sa 2:1.

Čile je ostvario zlata vrednu pobedu nad Paragvajem zahvaljujući sjajnih tri minuta koje su odigrali u drugom poluvremenu. Najpre je Brereton u 69. pogodio prvi mrežu gostiju, da bi Isla u 72. postavio konačan rezultat.

Čielanci su se tako vratili u igru, mada i dalje solidno zaostaju na tabeli. Čak pet bodova za mestom koje vodi u baraž i šest za onim koje direktno vodi u Katar.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here