U izboru FIFA za najboljeg fudbalera godine argentinski as i ovaj i prošli put stavio portugalsku zvezdu među tri igrača koji su na njega ostavili najjači utisak.

Lionel Mesi (32) prvi put je proglašen za najboljeg igrača godine od kada FIFA samostalno vodi izbor. Od 2010. do 2015. bila je to saradnja s “Frans fudbalom”, koji od 1956. ima svoje priznanje Zlatnu loptu.

Za tih deset godina Kristijano Ronaldo (33) kao kapiten Portugalije nijednom nije stavio Mesija među trojicom kojima se daju bodovi. Ovaj put na njega je najupečatljiviji utisak ostavio Matajs de Ligt, od ovog leta njegov saigrač u Juventusu. Drugo mesto po njemu zaslužio je Frenki de Jong, takođe Ajaksova uzdanica u prošloj sezoni, a sada Mesijev saigrač u Barseloni, koga je Argentinac postavio na treće mesto. Ronaldov treći bio je francuski as Kilijan Mbape, zvezda Pari Sen Žermena.

Na Mesija je najjači utisak ostavio Senegalac Sadio Mane, as Liverpula, a onda Kristijano Ronaldo. Za prošlu godinu Portugalac mu je bio treći izbor, Mbape drugi, a prvi Hrvat Luka Modrić, kome je i pripalo priznanje.

Argentinskom asu je Zlatna lopta “Frans fudbala” i FIFA došla u ruke 2010-12. i 2015, a između toga Portugalcu, koji je prvi izbor FIFA bio 2016. i 2017. Uvek kada je jedan uzimao priznanje, ovaj drugi je bio drugi osim 2010 (Andres Inijesta, Ćavi treći) i sada (Virdžil van Dajk, Ronaldo treći)

Evo i kako su od 2010. glasali Mesi i Kristijano Ronaldo, nekada veliki rivali u najvećoj utakmici španskog fudbala Barselona – Real.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here