EPA-EFE/Georgi Licovski

Kad svoje veče ima Leo Mesi onda nema pomoći! Fudbalska reprezentacija Argentine prvi je finalista Svetskog prvenstva u Kataru. Gaučosi su u polufinalu bili mnogo bolji od selekcije Hrvatske.

Utakmica na stadionu Lusail Ikoniku završena je ubedljivom pobedom Argentine od 3:0.

Potpuno zasluženo su slavili fudbaleri u plavo-belim dresovima. Dva gola postigao je mladi napadač Hulijan Alvares, jedan vodeći Leo Mesi iz jedanaesterca.

Argentina će u finalu igrati protiv pobednika drugog polufinalnog meča između aktuelnog svetskog prvaka Francuske i najprijatnijeg iznenađenja Maroka. Taj duel igra se u sredu.

Finale Svetskog prvenstva na programu je u nedelju. Dan ranije Hrvatska će se boriti za treće mesto sa poraženim iz duela Francuska – Maroko.

Argentina želi treću titulu prvaka sveta, prvu još od 1986. godine kad ih je do samog vrha prevodio slavni Dijego Maradona.

Najbliži tom cilju bili su 1990. ponovo sa Maradonom u timu i 2014. godine predvođeni Leom Mesijem, koji će i ovog puta na čelu Gaučosa.

Zanimnljivo je da je pre četiri godine duel ove dve selekcije završen više nego ubedljivom pobedom Hrvatske od 3:0. Tada su se sastali u grupi. Ovog puta potpun revanš Argentinaca!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here