EPA-EFE/Claudio Giovannini

Tamo gde je stao prethodne sezone, srpski napadač Dušan Vlahović nastavio je i na početku ove – te je posle 11 kola Serije A na deobi drugog mesta liste strelaca sa osam pogodaka!

U nedelju je Speciji dao tri i na taj način je preskočio Karima Benzemu i Lionela Mesija po broju datih golova u 2021. godini. Naime, Srbin je sada na trećem mestu liste sa 25 golova, Francuz ima jedan manje, a Argentinca dva.

Ispred su samo Erling Haland (26) i Robert Levandovski (36), s tim što bi Vlahović vrlo brzo mogao da skine napadača Dortmunda koji će zbog povrede odsustvovati neko vreme zbog povrede. S druge strane, Poljaka teško da će stići.

Vlahović je u međuvremenu prestigao takve legende kluba kao što su Gabrijel Batistuta i Luka Toni. Prvi je dao 23 gola 1998. godine, drugi 24 pre 15 godina. Ispred je samo Kurt Ronald Harmin koji je 1960. dao 27 golova. nema sumnje da će do kraja godine i on pasti…

Podsetimo, Vlahović se ovih dana nalazi u centru pažnje i zbog nesuglasica sa jednim delom navijača. Odnosno, nema on problem sa njima nego oni sa srpskim napadačem koji ne želi da produži ugovor sa klubom. Epilog će definitivno biti odlazak Vlahovića na leto, možda čak i na zimu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here