Mesi i Ronaldo prethodno strelci u istom danu u Ligi šampiona onda kada je gol dao i Vidić (VIDEO)

0
Tanjug/AP
Posle 11 sezona uzastopce Kristijano Ronaldo neće igrati u polufinalu Lige šampiona

Četvrtfinalni okršaji za dva najveća asa današnjice završeni s potpuno različitim osećanjima.

Kadgod je igrao u četvrtfinalu Lige šampiona, bilo za Mančester junajted ili zatim u Realu, portugalski as Kristijano Ronaldo je bio i polufinalista. I tako od sezone 2006/07. sve do juče.

Iako je baš on igrač koji je Ajaksu najviše puta zatresao mrežu (9) u vodećem klupskom takmičenju evropskog fudbala, a Juventus tim koji je to činio najčešće (10), dalje je otišao holandski velikan, pobravši pobedom u Torinu (2:1) simpatije cele Evrope.

Posle 1:1 u Amsterdamu, gde je Kristijano Ronaldo bio strelac, i njegovog vodećeg pogotka u uzvratnoj utakmici na Apeninima, izgledalo je da Juventus ostaje na onom putu zbog kojeg je papreno i platio Portugalca dovodeći ga prošlog leta iz Madrida. Ali, Ajaksov preokret i odvažnom i lepom igrom oduševio je fudbalske zaljubljenike.

Na Nou Kampu Barselona je odigrala šampionski u revanšu s Mančester junajtedom – 3:0. Njena prva violina Lionel Mesi je s dva rana gola odredio sudbinu meča. Engleski tim nije imao šta da traži na njenom polju.

Dva najveća asa današnjeg fudbala, dakle, poneli su potpuno suprotne utiske iz četvrtfinalnih duela. Ostaće zapisano da se prvi put posle 11. marta 2009. dogodilo da i jedan i drugi zatresu mrežu u istom danu u Ligi šampiona.

Pre deset godina,u revanšima osmine finala, Mesi je dao jedan gol u Barselonih 5:2 protiv Liona na njenom stadionu, a Kristijano Ronaldo je na Old Trafordu potvrdio Junajtedovu pobedu u duelu s Interom (2:0, vodeći pogodak dao nemanja Vidić). Obojica su gurali do finala, a na Olimpijskom stadionu u Rimu uspešniji je bio španski velikan s 2:0. U titulu evropskog prvaka Mesi je sebe utkao pogotkom glavom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here