Foto: Tanjug/AP
Lionel Mesi

Očekivali su navijači Pari Sen Žermena “vatromet” onoga trenutka kada je Lionel Mesi postao član Svetaca, ali su umesto toga dobili jedva skromna izdanja jednog od najboljih fudbalera sveta.

Argentinac je na 11 mečeva u Ligi 1 uspeo da postigne samo jedan gol, i to kod kuće, dok je u sredu veče protiv Lorijena nastavio negativan niz na gostujućim terenima u svim takmičenjima.

Naime, Mesi je vezao osam prvih mečeva u sezoni na strani u kojima nije postigao gol i na taj način je izjednačio negativan niz koji je držao kao igrač Barse, kada nije pogađao od septembra 2006. do marta 2007. godine.

Mesi je ukupno odigrao 16 mečeva za PSŽ u svim takmičenjima i ima učinak od šest golova i pet asistencija. Dok mu u Ligi 1 ne ide, gde je pogađao samo protiv Nanta, u LŠ je jednom tresao mrežu Mančester Sitija i po dva puta Brižu i Lajpcigu.

PSŽ je, inače, odigrao samo 1:1 sa Lorijenom koji je poklekao tek u nadokandi vremena posle šuta Maura Ikardija. Sveci naredni meč u gostima igraju 9. januara protiv Liona i to će biti poslednja prilika za Mesija da sruši taj svoj negativan rekord sa početka karijere.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here