Kapiten Argentine, koja je u meču za treće mesto na Prvenstvu Južne Amerike u Brazilu pod velikim nabojem savladala Čile s 2:1, obrazložio zašto je ostao u svlačionici dok je njegovim saigračima stavljana bronza oko vrata.

Lionel Mesi nosi dva utiska s kontinentalnog šampionata, ali ne i medalju, zasluženu u utešnom finalu i u onih 37 minuta do obostranog isključenja s ratobornim Čileancem Garijem Medelom. Jedan je ponos, a drugi ogorčenost.

– Odlazim smiren i uzdignute glave kao i cela reprezentacija. Na terenu smo pokazali da možemo mnogo više i da naš tim ima budućnost. Medalju nisam išao da primim jer ne želim da dajem legitimitet korupciji i nedostatku poštovanja. Nisu nam dozvolili da budemo u finalu. Korumpirane sudije ne daju ljudima da uživaju u fudbalu, koji je unakažen – pričao je Mesi pred novinarima ponovo bez dlake na jeziku kao i posle poraza protiv Brazilaca u polufinalu (2:0), o kojem se izjasnio da je sramna sudijska režija.

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena je siguran da crveni karton ima veze s njegovim mišljenjem da Brazil potpuno kontroliše KONMEBOL, krovnu fudbalsku organizaciju Južne Amerike.

– Uvek sam iskren jer mi iskrenost uliva duševni mir. Medel najčešće igra na ivici oštrog prekršaja. U situaciji kada smo isključeni sve je moglo da se završi žutim kartonima za obojicu, ali sudija kao da je jedva dočekao da mi pokaže crveni. Da li to ima veze s izjavama posle utakmice s Brazilom? Da, mislim da je tako.

Medela bilo teško obuzdati, a Mesi se odmah povukao iz kavge

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here