EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Argentinski fudbaler Lionel Mesi promovisan je u PSŽ-u.

Lionel Mesi je pompezno stigao u Pariz, dogovorio je dvogodišnju saradnju sa Pari Sen Žermenom, a na prvoj konferenciji za medije govorio je koliko je oduševljen što je u redovima pariskog kluba.

– Svi znaju koliko mi je težak bio odlazak iz Barselone, teška je i sama posmisao na takvu promenu posle toliko godina. Ali, čim sam došao ovde, napunio sam se entuzijazmom. Oduševljen sam svime u Parizu, uživamo i ja i moja porodica. Sad samo želim da treniram i upoznam saigrače i trenera – rekao je Mesi na prvoj zvaničnoj konferenciji.

– Mesec dana nisam ni igrao ni trenirao i trebaće mi vremena. Jedva čekam opet da zaigram, ali tačan datum ne znam. Želio bih da se zahvalim Parižanima na neverovatnom dočeku. Ako mi je nešto trebalo da se malo razveselim, onda je to bilo ovo. Verujem da ćemo zajedno proživeti brojne radosne trenutke – poručio je argentinski fudbaler.

Mesi je do sada tri puta podigao pehar Lige šampiona, a ima nameru da sa PSŽ-om to učini i četvrti.

– Za osvajanje Lige šampiona važni su detalji. To je strašno teško takmičenje, PSŽ to jako dobro zna jer je par puta bio vrlo blizu. Trebaće nam puno jedinstva i timskog duha, ali i sreće. Ona je jako bitna jer ne pobeđuju uvek najbolji. Jesmo li favoriti za Ligu šampiona? Mislim da sam došao u strašno jak tim. Mislim da mogu pomoći, daću svoj maksimium. Rekao sam da sanjam još jedan trofej Lige šampiona – rekao je Mesi.

Mesi se u nedelju u suzama oprostio od Barselone na emotivnoj konferenciji za medije. Tada je priznao da nije hteo da napusti klub, ali da se to jednostavno dogodilo zbog niza Barseloninih problema.

U utorak je zvanično krenula njegova pariska avantura.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here