Mesić piše pismo UN-u o Tadiću

0

Ovako su Mesića videli hrvatski mediji posle izjave o slanju vojske

Kako je novinarima najavio Mesićev savetnik za spoljnu politiku Tomislav Jakić, iz kabinete će biti upućeno pismo s izjavom u kojoj Mesić objašnjava da je o vojnoj intervenciji u RS pričao u kondicionalu, ali i kao upozorenje zbog međunarodnog ignorisanja Dodikove politike.

 

U Mesićevom kabinetu tvrde da se Tadić poslužio proceduralnim trikom kako bi onemogućio hrvatsku repliku jer je reagovao na istupanje ambasadora BiH, a ne u službenom govoru pred Savetom bezbednosti i time onemogućio odgovor predstavnika Zagreba. Mesićeva reakcija u UN postaće službeni dokument svetske organizacije.

"Snažno osuđujemo opasnu, ratnohuškačku izjavu i zveckanje oružjem predsednika Stjepana Mesića. Nema opravdanja za pretnju upotrebom sile protiv Bosne i Heregovine (BiH) ili bilo koje druge zemlje Zapadnog Balkana," poručio je predsednik Tadić u Njujorku u petak uveče.

 

Početkom nedelje Mesić je izjavio da bi on, kada bi premijer Republike Srpske (RS) Milorad Dodik referendumom o otcepljenju srušio Dejtonski mirovni sporazum, odmah poslao hrvatsku vojsku, koja bi kod Brčkog prekidanjem koridora onesposobila RS.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here