Mesić: Tadić neće da dođe!

0

Da li će se sresti pre kraja mandata: Boris Tadić i Stjepan Mesić
 

Pozivajući se na anonimnog hrvatskog državnog funcionera, " Jutarnji list" piše da Tadić ne želi da se sretne sa Mesićem, uz objašnjenje da zbog angažmana Hrvatske na strani Kosova u procesu u pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, ne bi bilo svrsishodno da se susret održi.

 

 

 

Hrvati priznali: Branili smo Kosovo zbog SAD i EU!
 

Hrvatska je pred Međunarodnim sudom u Hagu zastupala pravo Kosova na nezavisnost, zato što na taj način “vraća dug” SAD-u koji je rešio problem slovenske blokade hrvatskih pristupnih pregovora sa EU, saznaje „Jutarnji list“ u hrvatskom državnom vrhu.

Takođe, "Jutarnji list" piše kako su im iz Kancelarije predsednika poručili da bi bilo najbolje da Mesićev naslednik ugosti Borisa Tadića, ako on pošalje pozitivne signale  kada se slegne bura oko hrvatskog angažmana u Hagu.

 .

Nije tajna da odnosi Zagreba i Beograda već neko vreme idu silaznom putanjom. U pitanju je Kosovo, ali i hrvatsko insistiranje na tužbi za genocid pred Međunarodnim sudom u Hagu, iako je Beograd pokrenuo čitav niz akcija “tihe diplomatije” kako bi nagovorio Hrvatsku da odustane od tog procesa, piše dalje "Jutarnji".

 

Sagovornik iz hrvatskog državnog vrha kaže da će se odnosi sa Srbijom kratkoročno ohladiti, ali da temperatura neće “preći u minus” jer su obe zemlje zainteresovane za što bolje odnose i što tešnju saradnju, prenosi "Jutarnji list".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here