commons.wikimedia/Heinrich-Böll-Stiftung
Stjepan Mesić

Bivši hrvatski predsednik Stjepan Mesić izjavio je danas u Prištini, tokom sastanka sa predsednikom kosovskog parlamenta Gljaukom Konjufcom, da je Jugoslavija mogla da se raspadne i bez rata.

Mesić je govoreći o događajima koji su doveli do raspada Jugoslavije, kao i o sukobu na Kosovu, krivicu za to pripisao nekadašnjem predsedniku Srbije Slobodanu Miloševiću.

– Miloševićeva politika izazvala je tragediju u celom regionu. Mislio je da će moći da laže svet o “srpskom pravu”, ali je lagao samog sebe. Srbi i dalje mrze Miloševića, ne zato što je izazvao sve te krvave ratove, već zato što ih je izgubio – rekao je Mesić, koji je i bivši predsednik predsedništva SFRJ.

8 COMMENTS

  1. Matori, priznaj da si bio u istom kolu, jasio svoj narod i da ste svi isti. Sad izigravate turbonacionaliste i krijete se iza zrtava. Zaludjeni narod vam veruje i propada. Jos pamtim reci jednog Tvog pristalice od pre pola veka: samo da se oslobodimo srpskih cigana, bicemo za godinu dana ravni Austrijancima a za tri godine presticemo i Nemce.

    • Da mi je znati cime to prestici, neznanjem ili plitkoscu? Eh, Hrvati kakva vam je politika samo tako nastrana te nikakve korjene sa zivotom i smrti nema. Ali podrzavate vi njih, jel tako?

  2. Некад нисмо ни знали за њих, некад смо их се плашили, некад смо се братски волели, а данас пуцамо од смеха кад чујемо нешто о њима.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here