Pexels.com

Opšte je poznato da mobilni telefon ne treba držati pored glave, ali ima toga još.

Mobilni telefon nikako ne bi trebalo držati na sledećim mestima:

U džepu

Iako to skoro svi rade, nije preporučljivo da nosite mobilni telefon u džepu, jer su njihovi ekrani osetljivi na dodir, pa biste lako mogli da pozovete broj za hitne slučajeve, a da toga niste ni svesni. Zvuči suludo, dok ne čujete da je čak 30 odsto hitnih poziva slučajno. Može biti i nezdravo, jer se obično preporučuje rastojanje od 15 milimetara od tela. Ne treba zaboraviti na potencijalno oštećenje samog uređaja.

Uz kožu

Bakterije sa ekrana sele se na lice, pa mogu biti uzročnici akni ili nekih drugih kožnih oboljenja. Pored toga, elektromagnetno zračenje postaje jače. Dok razgovarate mobilnim telefonom, takođe treba da vodite računa o udaljenosti koja je pomenuta gore.

Na vrućim mestima

Visoke temperature su štetne za elektroniku, pa se ne preporučuje ostavljanje mobilnog telefona u automobilu, na plaži ili bilo gde izloženo suncu ili bilo kom izvoru toplote.

Ispod jastuka

Ako noću dobijate obaveštenja, a ekran svetli, to negativno utiče na proizvodnju melatonina, što dovodi do problema sa spavanjem. Bilo je i slučajeva eksplozija telefona, pa čak i požara. Pokrivanje mobilnog telefona jastukom povećava šanse za pregrevanje, posebno pri punjenju.

Na punjaču

Naravno, punjenje mobilnog telefona ne šteti direktno vašem zdravlju, ali je bolje da ne punite mobilni telefon preko noći, jer to može skratiti vek baterije.

Na hladnim mestima

Ako je napolju hladno i temperatura je pala ispod nule, treba da vodite računa o svom mobilnom telefonu. Ne ostavljajte ga napolju ili u automobilu duže vreme. Temperaturna razlika je veoma štetna za uređaje, jer pri vraćanju na toplo mesto dolazi do kondenzacije, što može dovesti do kvara. Zaštita mobilnog telefona maskom ne bi bila loša.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here