Metju Mekonahi dobio svoju zvezdu u Holivudu

0

 

"To je poseban dan za mene i veliki trenutak za moju karijeru i porodicu", rekao je Mekonahi tokom ceremonije otkrivanja zvezde na pločniku Holivudskog bulevara.

Toj svečanosti su prisustvovale i glumice Džesika Čestejn i En Hatevej. Došlo je više od 100 obožavaoca 45-godišnjeg glumca.

 

Mekonahi je ove godine osvojio Oskara za najboljeg glavnog glumca za ulogu Rona, kauboja obolelog od side u filmu "Poslovni klub Dalas" iz 2013. godine. Za ulogu u tom filmu dobio je i nagradu Zlatni globus za najboljeg glumca u drami.

 

Prvu zapaženiju ulogu imao je 1993. godine u filmu "Sluđeni i zbunjeni". Njegovi najpoznatiji filmovi su "Amistad" (1997) Stivena Spilberga, naučno-fantastična drama "Kontakt" (1997), kao i ljubavne komedije "Neplanirano venčanje" (2001) i "Sve moje bivše" (2005). Igrao je i sporednu ulogu u prošlogodišnjem filmu "Vuk sa Vol strita" Martina Skorsezea.

 

Američki magazin Tajm je u aprilu Mekonahija uvrstio na svoju godišnju listu "Tajm 100" kao jednog od "najuticajnijih ljudi na svetu".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here