EPA-EFE/SEDAT SUNA

Srpski košarkaš Vasilije Micić dao je opširan intervju za ATM u kojem se, između ostalog dotakao svog nastupa u NBA ligi, a govorio je i o reprezentaciji Srbije. 

Micić je još jednom ponovio da u NBA neće otići po svaku cenu.

Srpski plejmejker je otkrio i pod kojim uslovima bi zaigrao u najjačoj ligi sveta.

– Iskreno, imam želju da odem u NBA, ali na način koji sam rekao i ljudima iz Oklahome, a to je jedino da igram tamo. Ja stvarno ne vidim sebe da odem tamo da bih rekao drugarima iz kraja da sam bio u NBA ligi i da im donesem dres Oklahome. Mene to ne inspiiriše. Ja sam i ovde došao kada je Efes bio posljednji, a imao sam ponude i nekih, možda, zvučnijih imena. Na svom iskustvu sam video da mene inspiriše da igram, da budem deo kolektiva, da dajem svoj maksimum. Ne mora to uvek da bude glavna uloga, ali ja ću se uvek izboriti za to što mi se pruža i daću svoj maksimum. Sve ostalo nije u mojim rukama. Kažem, sam odlazak tamo ne vidim na način da budem samo deo ekipe. Oni to znaju, iskreno sam im to rekao. Možda to nekome zvuči arogantno i prepotentno, ali tako je – kaže Micić i dodaje:

– Ja sam još kao klinac prolazio kroz te neke priče koje su bile vezane za „dobro i zdravo ponašanje“. Ti sada treba da budeš neki dobar učenik koji će tamo sve da sluša. Ja, iskreno, više ne verujem u to zato što znam koliko sam rada i odricanja uložio u ovo što radim. Kao i svaki igrač. Baš iz tog razloga mogu da kažem šta mislim. Neko ne mora da se složi sa tim, ali ja imam put koji gradim u Evropi. Ja sam srećan sa tim, tako šta god da bude…

Aktuelni MVP Evrolige poručuje da dres nacionalnog tima mora da se nosi bez dodatnog pritiska.

– To je jedan novi talas koji dolazi počevši od novog selektora Svetislava Pešića pa nadalje. Mislim da imamo stvarno dobre igrače, od nadolazećih talenata do već oformljenih igrača koji su lideri u svojim klubovima što uopšte nije lako. To je veoma važno jer nije lako, kao inostrani igrač, nametnuti se u bilo kom klubu. Mene to iskreno raduje i volim da vidim da su naši igrači, gde god da igraju, važan deo kolektiva. Sve ostalo se , pretpostavljam, vezuje za leto. Leto je nešto što mi kao ekipa želimo da iznesemo na najbolji mogući način, a opet, to sam pričao i sa trenerom, smatram da ništa ne treba da se radi na silu. Ko hoće da igra treba da igra iz ljubavi i svog osećaja, a ko ne može to je lični izbor. Mislim da neko dodatno ubeđivanje i moljenje stvara kontraefekat i to se već videlo i to svi znamo. Opet, mi smo košarkaška nacija i sigurno će opet biti nekih komentara, ali ja sam iz toga isključen. Ja sam samo za sebe odgovoran, a ostalo šta bude.

Za kraj se osvrnuo i na FIBA prozore.

– Što se tiče „prozora“ mislim da je kvalitet upitan. To je neki novi sistem, pokušavaju da naprave to da bude interesantniji, ali mislim da je kvalitet dosta slabiji od realnog jer većina reprezentacija kuburi sa izostankom najboljih igrača.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here