EPA-EFE/Miguel Angel Polo

Srpski košarkaš Vasilije Micić govorio je o Efesu, želji da zaigra u NBA ligi, ali i reprezentaciji naše zemlje.

Sjajnom plejmejkeru prija Istanbul, a najbolji dokaz za to su uspesi koje je napravio sa Efesom, aktuelnim šampionom Evrope.

– Ja sam došao na godinu dana ovde. Tako sam potpisao ugovor, a ovo mi je četvrta godina. Organizacija u klubu je izvanredna. Ljudi u klubu se trude da igračima pruže sve najbolje. Svi igrači uživaju maksimalno poštovanje svih u klubu. Od čistača hale do predsednika kluba. Ja sam srećan ovde. To mi je jedino merilo u životu. Uopšte nisam bio opterećen, ni kada sam dolazio , ni koji mi je grb na grudima, ni koji mi je sponzor na dresu. Prvenstveno gledam taj osećaj sreće i da sam miran. Tri godine sam ovde i produžetak ugovora minulog leta dovoljno govori o svemu. Nadam se da će tako da se nastavi, ali ja stvarno ne pravim dugoročne planove i idem dan po dan, pa šta bude – rekao je Micić za “ATV”.

Očekivalo se da nakon MVP nagrade prošlog leta ode u NBA ligu, ali to se nije dogodilo.

– Nisam baš čuo da NBA liga ‘plače’ za mnom. Šalu na stranu. Ja to ne pratim. Ja čak ne pratim ni šta se dešava u Evroligi. To mi je olakšavajuća okolnost. Mislim da to dosta pritiska mlade i igrače mojih godina, ta opterećnost rezultatima, statistikom i ko šta kaže. Ja sam prošao kroz to u ranoj fazi karijere i znam koliko je i mene pogađalo. Što se tiče NBA, ja stvarno ne znam šta se dešava. Ja imam neki pro forme kontakt sa ljudima iz Oklahome. Oni se interesuju kako sam, kako mi ide u životu, ali i oni mahom znaju sve. Ne može njima ništa da promakne. Moje je da igram – kaže Vasa i dodaje:

“Iskreno, imam želju da odem u NBA, ali na način koji sam rekao i ljudima iz Oklahome, a to je jedino da igram tamo. Ja stvarno ne vidim sebe da odem tamo da bih rekao drugarima iz kraja da sam bio u NBA ligi i da im donesem dres Oklahome. Mene to ne inspiiriše. Ja sam i ovde došao kada je Efes bio posljednji, a imao sam ponude i nekih, možda, zvučnijih imena. Na svom iskustvu sam vidio da mene inspiriše da igram, da budem deo kolektiva, da dajem svoj maksimum. Ne mora to uvek da bude glavna uloga, ali ja ću se uvek izboriti za to što mi se pruža i daću svoj maksimum. Sve ostalo nije u mojim rukama. Kažem, sam odlazak tamo ne vidim na način da budem samo deo ekipe. Oni to znaju, iskreno sam im to rekao. Možda to nekome zvuči arogantno i prepotentno, ali tako je.”

Micić ističe da je reprezentacija Srbije jaka, ali i jasno poručuje da dres nacionalnog tima mora da se nosi bez dodatnog pritiska.

– To je jedan novi talas koji dolazi počevši od novog selektora Svetislava Pešića pa nadalje. Mislim da imamo stvarno dobre igrače, od nadolazećih talenata do već oformljenih igrača koji su lideri u svojim klubovima što uopšte nije lako. To je veoma važno jer nije lako, kao inostrani igrač, nametnuti se u bilo kom klubu. Mene to iskreno raduje i volim da vidim da su naši igrači, gde god da igraju, važan deo kolektiva. Sve ostalo se, pretpostavljam, vezuje za leto. Leto je nešto što mi kao ekipa želimo da iznesemo na najbolji mogući način, a opet, to sam pričao i sa trenerom, smatram da ništa ne treba da se radi na silu. Ko hoće da igra treba da igra iz ljubavi i svog osećaja, a ko ne može to je lični izbor. Mislim da neko dodatno ubeđivanje i moljenje stvara kontraefekat i to se već videlo i to svi znamo. Opet, mi smo košarkaška nacija i sigurno će opet biti nekih komentara, ali ja sam iz toga isključen. Ja sam samo za sebe odgovoran, a ostalo šta bude – zaključio je Micić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here