pixabay.com
Majkrosoft će uložiti pet milijardi dolara

Microsoft je poslednjom objavom objasnio koliko je kompanija učinila svoj alat Edge bržim i efikasnijim tokom poslednjih nekoliko meseci. Da bi pomogao korisnicima da izvrše svoje zadatke što je brže moguće, tim je još u martu uveo optimizacije u Edge 81, a kasnije i u Edge 83.

PGO (Profile-Guided Optimizations) i LTO (Link-Time Optimizations) daju prioritet najvažnijim delovima koda, ali i optimizuju upotrebu memorije.

Ove dve tehnike su očigledno poboljšale brzinu Edge-a za čak 13% u poređenju sa prethodnim verzijama, na osnovu referentne vrednosti Speedometer 2.0. Microsoft je takođe u aprilu uveo poboljšanja animacija pomicanja pretraživača, a Edge sada radi glatkije i brže reaguje, piše PCPress.

Tim nastavlja da radi na smanjenju količine memorije procesorske snage koja je potrebna pregledaču.

Ažuriranje za Windows 10 iz maja ove godine smanjuje upotrebu memorije pregledača do 27% na osnovu internih testova Microsofta. Konačno, smanjena je i veličina samog pretraživača za oko 50% prošle godine, tako da ne zauzima previše prostora na vašem uređaju.

Edge je nedavno pretekao Firefox kao najpopularniju Chrome alternativu, prema statistici NetMarketshare. Chrome i dalje ima lavovski udeo na tržištu sa preko 70% udela, dok se Microsoftov pulen polako uzdiže na listi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here