pixabay.com

Problemi sa ažuriranjima Windows 10 operativnog sistema više nisu ništa novo, s obzirom da već neko vreme otežavaju korisničke živote.

Microsoft je nedavno izdao još jedno upozorenje, a radi se o više problema koji nakon ažuriranja utiču na rad uređaja. U pitanju je već dobro poznato ažuriranje KB4535996, koje je, tvrde eksperti potpuno izvan kontrole i izaziva čak nekoliko problema, piše PC Press.

Novo ažuriranje utiče na rad pogođenih računara, tako da im je potrebno više vremena za pokretanje, a neki računari se nakon restartovanja uopšte ne pokreću. Korisnicima tako preostaje samo prazni, crni ekran.

Pored toga, tu je i takozvani „plavi ekran smrti“ koji se na računarima sa novim ažuriranjem pojavljuje tamo gde bi trebalo da bude mesto za log in. Ovaj problem je nešto manje raširen, a korisnici tvrde da ne pomaže ni uklanjanje update-a koji je napravio problem.

View this post on Instagram

Well… fuck. #blueScreenOfDeath

A post shared by Devin Wolfe (@therealdevinwolfe) on

Mukama tu nije kraj, pa ažuriranje utiče i na rad onih računara koji nemaju problem sa pokretanjem, ali i na audio kvalitet, pa uređaji kod kojih se problem manifestuje na ovaj način ostaju potpuno bez zvuka.

Iako se i uklanjanje novog update-a pokazalo kao neuspešno, korisnicima se ipak preporučuje da pokušaju, pa da u Windows Desktop Search ukucaju „update history“ i kliknu na „View your Update history“, potom izaberu „Uninstall Updates“, pa izaberu KB4535996 i kliknu na Uninstall taster, i na kraju restartuju računar, zaključuje PC Press.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime