Srpski fudbalski trener Siniša Mihajlović poručio je da ćemo svi zajedno pobediti koronavirus i dodao da će kad sve prođe biti prelepo igrati fudbal.

Trener Bolonje, koji je trenutno u samoizolaciji u Rimu jer se leči od leukemije, dao je veliki intervju za Gazetu delo Sport gde je zamolio sve da budu disciplinovani i hrabri.

– Znam da se mnogima koji nisu navikli na ovo sve čini kao žrtva, ali za mene su sve predostrožne bile veoma lake za praćenje. Proveo sam mesece zatvoren u bolničkoj sobi u devet kvadrata, zakačen na cevčice i infuziju, bez mogućnosti da otvorim prozor.

-Da li mislite da mi je problem da ostanem sa svojom porodicom kod kuće i izlazim na terasu da popušim jednu cigaretu – zapitao se Miha.

– Koristio sam masku mesecima, nisam se grlio, nisam se rukovao. Ja nisam morao da menjam navike, asocijalan sam tip pomalo, čak sam se i šalio ponekad da bih sve ove predostrožnosti zadržao u narednih pet godina… Ne potcenjujem opasnost od korona virusa, on će se iskoreniti, ali ne potcenjujem ni anksioznost onih koji nisu navikli da budu u izolaciji.

 

Mihajlović se čak i našalio na račun svoje supruge, koja teško podnosi dane izolacije.

– Čak i moja supruga Arijana izgleda kao lav u kavezu. Kreće se više nego neki igrači na terenu, ali sada ide samo u kupovinu Svako ima svoje iskustvo, ne želim da pravim poređenja.

Još jednom je poentirao proslavljeni reprezentativac i možda najbolji izvođač slobodnjaka u istoriji fudbala.

– Šta mislite, posle dva rata, bombi koje su mogle da unište kuću, policijskih časova, da li može postojati problem ako se ostaje kod kuće, na sofi ispred TV-a, da li je problem čitati knjigu ili izaći na terasu na cigaretu? Posle nekoliko meseci u bolnici, ostanak kod kuće je privilegija. Posle bolesti, već sam rekao da je sve dobilo novu vrednost za mene. Sve izgleda divno, svež vazduh, tuširanje i osećaj kada mi se voda sliva niz lice, panorama… Sada cenim svaki momenat života.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here