Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, istakla je danas, povodom otvaranja auto-puta „Miloš Veliki“, da projekti poput ovog vraćaju u Srbiju optimizam i veru da smo sposobni za velike stvari.

„Nema veće radosti ni za mene, ni za tim Ministarstva, za srpske i kineske kompanije i radnike, koji su imali veru da ćemo sve ovo uraditi najbolje što možemo, od toga da vidimo sreću na licima naših građana kada vide auto-put “Miloš Veliki“. I smatram da su upravo to, vera u sebe, sreća i ponos, ono što nam danas najviše treba“, rekla je Mihajlovićeva povodom otvaranja novog auto-puta.

„Izgradnja ovog auto-puta pokazala je da umemo da radimo i gradimo, a ne samo da kukamo, da uzmemo svoju sudbinu u svoje ruke, a ne da čekamo da neko drugi uradi nešto za nas i umesto nas. Vera u sebe, sreća i ponos – to je recept za optimizam koji nam je toliko potreban i srećna sam što upravo to vidim kod naših građana“, kaže Mihajlovićeva.

„Danas slavimo, a mi već sutra idemo na nova gradilišta, idemo da gradimo nove puteve, nove pruge, nove stanove za naše građane i za našu Srbiju“, naglašava u saopštenju potpredsednica Vlade, koja je zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i drugim visokim zvanicama, prisustvovala otvaranju auto-puta „Miloš Veliki“, od Obrenovca do Ljiga.

Vrednost izgradnje deonica Obrenovac-Ub i Lajkovac-Ljig, čija je ukupna dužina 50,2 km, je 333,7 miliona dolara, izvođač radova je kineska kompanija „Šandong“, a podizvođači su bili „Energoprojekt“ i druge srpske firme. Investitor na projektu je JP “ Putevi Srbije“, dok je nadzor vršilo preduzeće „Koridori Srbije“, kaže se u saopštenju.

Deonice auto-puta „Miloš Veliki“ od Obrenovca do Ljiga, koje će biti puštene večeras u saobraćaj, zajedno sa deonicom Ljig-Preljina koja je već u saobraćaju i deonicom Surčin-Obrenovac, čija se izgradnja završava u decembru, činiće neprekidan pun profil auto-puta od Beograda do Preljine ukupne dužine 120 kilometara.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime